Şu videoya bakarak panelin değiştiğini veya karma panel kullanıldığını söyleyebilir miyiz ?
Saba 43250'de AUO panel vardı sanırım. HKC, AUO, CSOT kullanıyorlar sanırım.
Bu devirde gerçekten bu fiyata bulunca düşündürtüyor olabilir.
43 inç ve Full HD (4K olmayan) bir cihaz olarak kıyaslarsak
Fiyatını da göz önünde bulundurursak 1 yıllık bir kullanıcı deneyimi paylaşayım
Görüntü 4/5 : Panelin özelliği ne olursa olsun VA tabanlı olduğu için yan açılarda bir miktar renk solması var. Fakat o meşhur Fox Tv ana haberli görsel kadar değil. Ekran ışıklandırması homojen. Siyah gerçekten siyah, gri değil.
Malzeme Kalitesi 2/5: Evet bu yönden çok da bir şey beklememek lazım, hassas narin cihazlar bunlar. Kullanılmayacak durumda da değil. Bu durum zaten benzer tüm markalarda var. Awox da Sunny grubu da bu şekilde.
Tv Yazılımı 3/5: Yazılım konusunda ne desem kararsız kaldım. Kullanıcı profiline göre değişir. Anten kablomu takıp TV izleyeyim, arada bir de Youtube'a vs. gireyim derseniz yeterli. Netflix'i Full HD izleyemezsiniz ki benim için hayati derecede önemli değil. Yazılım son derece basit. Olağan üstü şeyler beklememek lazım. Netflix'e öyle ya da böyle giriyor. Exxen'de bir sorun görmedim. IPTV'de de tatmin edici performans veriyor. Çok fazla uygulama açınca TV sapıtıp kendini resetleyebiliyor. Lisanslı bir Android olmasa da Android tabanlı olduğu için .apk/.xapk uzantılı uygulama dosyalarını yüklemeye izin veriyor. Ayrıca bendeki Fenoti Fn43250'de kendinden Play Store var merak edenler için.
Genel olarak, bu sitede de sürekli tekrarlanan bir konu var, sizin bir TV'den beklentiniz, kullanıcı profiliniz neler ? Üst düzey bir TV değil zaten böyle bir iddiaları da yok. Kullanılmayacak derecede kötü ya da paranı çöpe atmak gibi düşünceler de gelmesin aklınıza. Doğru kişilerin elinde olduğunda gayet de kullanılabilir.
Ufak bir detay, ben Goldmaster'ın duvar askı aparatı ile kullanıyorum ve arka kısımda uydu anten girişi tam da askı aparatı deliklerinin hizasında, askı aparatı demirini takınca (belki askı aparatına da bağlı olarak) uydu kablosunun girişine de geliyor ve uydu kablosunu takmak oldukça uğraştırıyor. Ufak bir detay. Tabi bu TV'lerin kasaları öyle kendi tasarımları değil Universal Case de denen bir çok markanın ortak kullandığı tasarım.