Neler yeni

ŞOK 8 Şubat Satışı FENOTI 43'' FHD Android TV

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Web sitesi
www.inceleriz.com
Dostlar fiyatı 3.500tl bantlarında olacak ancak kesin rakamı henüz yazamıyorum.
8 Şubat Tarihinde ŞOK mağazalarında satışa sunulacak olan L3 lisanslı Android 43'' FHD Smart tv nin panel teknik özeliklerini sitemizdeki inceleme bölümüne aktardım, merak edenler bakabilirler.

NBKpro

mσdєrαtσr
Moderator
Tam geçen yıl bu zamanlar ilk defa Fenoti ismi çıktığında almıştım bu TV'yi. 1 yıldır kullanıyorum sanırım değişiklik yok aynı ürün. Enflasyondan falan da en az derecede etkilenen şey kendisi. 2022 Ocak'ta 3099 TL'ye satılıyordu :hihi:hihi

Beklentisi çok yüksek olmayanlar için uygun fiyatlı kullanılabilir.

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Web sitesi
www.inceleriz.com
Tam geçen yıl bu zamanlar ilk defa Fenoti ismi çıktığında almıştım bu TV'yi. 1 yıldır kullanıyorum sanırım değişiklik yok aynı ürün. Enflasyondan falan da en az derecede etkilenen şey kendisi. 2022 Ocak'ta 3099 TL'ye satılıyordu :hihi:hihi

Beklentisi çok yüksek olmayanlar için uygun fiyatlı kullanılabilir.
En değerli yorum nedir? Gerçek kullanıcı yorumudur.
Objektif, ne gördü ise onu söyleyen, ürüne aşık oldu diye sürekli güzellemeyen, ürünü sevmedi diye sürekli aşağılamayan. Mal ne ise o, Adam hangi mala ne eder ödediğini ve kendisine ne vereceğini biliyor.
Hoşgeldin bu arada :ok

NBKpro

mσdєrαtσr
Moderator
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Şu videoya bakarak panelin değiştiğini veya karma panel kullanıldığını söyleyebilir miyiz ?
Saba 43250'de AUO panel vardı sanırım. HKC, AUO, CSOT kullanıyorlar sanırım.

Bu devirde gerçekten bu fiyata bulunca düşündürtüyor olabilir.

43 inç ve Full HD (4K olmayan) bir cihaz olarak kıyaslarsak
Fiyatını da göz önünde bulundurursak 1 yıllık bir kullanıcı deneyimi paylaşayım

Görüntü 4/5 : Panelin özelliği ne olursa olsun VA tabanlı olduğu için yan açılarda bir miktar renk solması var. Fakat o meşhur Fox Tv ana haberli görsel kadar değil. Ekran ışıklandırması homojen. Siyah gerçekten siyah, gri değil.

Malzeme Kalitesi 2/5: Evet bu yönden çok da bir şey beklememek lazım, hassas narin cihazlar bunlar. Kullanılmayacak durumda da değil. Bu durum zaten benzer tüm markalarda var. Awox da Sunny grubu da bu şekilde.

Tv Yazılımı 3/5: Yazılım konusunda ne desem kararsız kaldım. Kullanıcı profiline göre değişir. Anten kablomu takıp TV izleyeyim, arada bir de Youtube'a vs. gireyim derseniz yeterli. Netflix'i Full HD izleyemezsiniz ki benim için hayati derecede önemli değil. Yazılım son derece basit. Olağan üstü şeyler beklememek lazım. Netflix'e öyle ya da böyle giriyor. Exxen'de bir sorun görmedim. IPTV'de de tatmin edici performans veriyor. Çok fazla uygulama açınca TV sapıtıp kendini resetleyebiliyor. Lisanslı bir Android olmasa da Android tabanlı olduğu için .apk/.xapk uzantılı uygulama dosyalarını yüklemeye izin veriyor. Ayrıca bendeki Fenoti Fn43250'de kendinden Play Store var merak edenler için.

Genel olarak, bu sitede de sürekli tekrarlanan bir konu var, sizin bir TV'den beklentiniz, kullanıcı profiliniz neler ? Üst düzey bir TV değil zaten böyle bir iddiaları da yok. Kullanılmayacak derecede kötü ya da paranı çöpe atmak gibi düşünceler de gelmesin aklınıza. Doğru kişilerin elinde olduğunda gayet de kullanılabilir.

Ufak bir detay, ben Goldmaster'ın duvar askı aparatı ile kullanıyorum ve arka kısımda uydu anten girişi tam da askı aparatı deliklerinin hizasında, askı aparatı demirini takınca (belki askı aparatına da bağlı olarak) uydu kablosunun girişine de geliyor ve uydu kablosunu takmak oldukça uğraştırıyor. Ufak bir detay. Tabi bu TV'lerin kasaları öyle kendi tasarımları değil Universal Case de denen bir çok markanın ortak kullandığı tasarım.

İlteriş Yılmaz

Yol'dayız...
Yönetici
Admin
Web sitesi
www.inceleriz.com

Şu videoya bakarak panelin değiştiğini veya karma panel kullanıldığını söyleyebilir miyiz ?

Görüntü 4/5 : Panelin özelliği ne olursa olsun VA tabanlı olduğu için yan açılarda bir miktar renk solması var. Fakat o meşhur Fox Tv ana haberli görsel kadar değil. Ekran ışıklandırması homojen. Siyah gerçekten siyah, gri değil.

Malzeme Kalitesi 2/5: Evet bu yönden çok da bir şey beklememek lazım, hassas narin cihazlar bunlar. Kullanılmayacak durumda da değil. Bu durum zaten benzer tüm markalarda var. Awox da Sunny grubu da bu şekilde.

Tv Yazılımı 3/5: Yazılım konusunda ne desem kararsız kaldım. Kullanıcı profiline göre değişir. Anten kablomu takıp TV izleyeyim, arada bir de Youtube'a vs. gireyim derseniz yeterli. Netflix'i Full HD izleyemezsiniz ki benim için hayati derecede önemli değil. Yazılım son derece basit. Olağan üstü şeyler beklememek lazım. Netflix'e öyle ya da böyle giriyor. Exxen'de bir sorun görmedim. IPTV'de de tatmin edici performans veriyor. Çok fazla uygulama açınca TV sapıtıp kendini resetleyebiliyor. Lisanslı bir Android olmasa da Android tabanlı olduğu için .apk/.xapk uzantılı uygulama dosyalarını yüklemeye izin veriyor. Ayrıca bendeki Fenoti Fn43250'de kendinden Play Store var merak edenler için.

Genel olarak, bu sitede de sürekli tekrarlanan bir konu var, sizin bir TV'den beklentiniz, kullanıcı profiliniz neler ? Üst düzey bir TV değil zaten böyle bir iddiaları da yok. Kullanılmayacak derecede kötü ya da paranı çöpe atmak gibi düşünceler de gelmesin aklınıza. Doğru kişilerin elinde olduğunda gayet de kullanılabilir.

Ufak bir detay, ben Goldmaster'ın duvar askı aparatı ile kullanıyorum ve arka kısımda uydu anten girişi tam da askı aparatı deliklerinin hizasında, askı aparatı demirini takınca (belki askı aparatına da bağlı olarak) uydu kablosunun girişine de geliyor ve uydu kablosunu takmak oldukça uğraştırıyor. Ufak bir detay. Tabi bu TV'lerin kasaları öyle kendi tasarımları değil Universal Case de denen bir çok markanın ortak kullandığı tasarım.
Bunu İnceleyenler Kulübü'nde de yazsanız ne güzel olur :))

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Web sitesi
www.inceleriz.com

Üretimden üretime farklı kullanılan paneller oluyor ancak döneme göre değiştirğilen paneller ile aynı üretimde farklı panellerin kullanılması durumunu daha başka değerlendirmek gerekiyor.

Karma Panel kavramını sanırım bu sektörde ilk kullanan kişiyim, ben bu terimi bir üretimde birden fazla panel üreticisi ile çalışıldığında dile getirmiştim. Üretimler yüksek stoklu olacak şekilde ilerlemediği için örneğin geçen sene üretilende X panel kullanıldı, o üretimler çoktan satıldı bitti, bu sene yeni üretim yapıldı ama bunda Y panel kullanıldı.

Peki buna karma panel diyebilr miyiz? Bence diyemeyiz sizin fikriniz nedir bu konuda?

@NBKpro @Tesla @Vesteloji @orcun

NBKpro

mσdєrαtσr
Moderator
Karma panel derken aynı anda birden fazla çeşit panel kullanımını kast ediyorsunuz yani. Farklı üretimlerde farklı paneller kullanılabilir elbette ona bir sözüm yok. Kaldı ki anakartlar da farklılık gösteriyor zaten. Tv ucuz üretim olduğu için çok da takılmamak lazım hemen hemen aynı zaten panel özellikleri. Biri çok iyi diğeri çok kötü değil. Kaldı ki zaten 35.000 TL verip bir TV alınca hangi panel geleceği bile belli olmuyor. Ben zaten TV'yi alırken hangi panel nedir onu bile bilmiyordum.

Adem Helvacı

Everybody Dies
Yönetici
Administrator
Web sitesi
www.inceleriz.com
Karma panel derken aynı anda birden fazla çeşit panel kullanımını kast ediyorsunuz yani. Farklı üretimlerde farklı paneller kullanılabilir elbette ona bir sözüm yok. Kaldı ki anakartlar da farklılık gösteriyor zaten. Tv ucuz üretim olduğu için çok da takılmamak lazım hemen hemen aynı zaten panel özellikleri. Biri çok iyi diğeri çok kötü değil. Kaldı ki zaten 35.000 TL verip bir TV alınca hangi panel geleceği bile belli olmuyor. Ben zaten TV'yi alırken hangi panel nedir onu bile bilmiyordum.
Kesinlikle doğru tespit.
Burada en büyük sıkıntı, TV üretmi ile Panel üretiminin birbirinden farklı alanlar olması.
Panel üreticileri sadece tv paneli üretmiyorlar, Kol saati, cep telefonu, otomotiv ekranı, El PDA cihazları, Sağlık sektöründe mesela defibratör ekranları, Video Wall ekranlar vs vs yanılmıyorsam 30 ayrı dalda panel üretimi yapılıyor TV haricinde.

TV üreticileri ise sadece TV üretiyorlar (Elbette ki konsept üretim yapan Vestel vs başka kulvarda ele alınmalı)

Dolayısı ile panel tedarik etmek çok ama çok zorlu bir süreç çünkü panel sektörü bildiğiniz kara borsa. Bugün üretim yaptığınız tv de kullandığınız paneli, 5 ay sonra yeniden üretmek istediğinizde bulma şansınız olmayabiliyor.

Çok büyük markalar özel anlaşmalar yapıyor olmasına rağmen düşünün ki Samsung Philips Sony bile sadece aynı üretici ile çalışamıyorlar çünkü arz dengesi cidden bozuk.

Daha dün yayınladığım 65'' Philips modelinde 3 ayrı kod ile üretim yapılmış, 3 ayrı kod panel kullanılmış, panellerin 2 kodu AUO ama 1 kodu SDP

Aynı modelde aynı andaki üretimlerde yani bir satış döngüsündeki üretimlerde ben buna karma panel diyorum.

Ancak öte yandan siz de haklısınız. Neticede aradan bir sene de geçmiş olsa GENEL olatrak bakarsak o da karma oluyor, aradaki fark ise, bir satış döngüsü bitmiş olduğu için yeni satın alacak olan tüketicide KARMA riski ortaya çıkmıyor. Yani SDP ise SDP gelecek o kesin. HKC ise HKC gelecek o kesin gözü ile bakabiliyoruz.

Bu arada, forum ortamlarının şu kaliteli sohbetlerini ayrı bir seviyorum. İstişare dolu :ok