Neler yeni

Satın Alma Önerisi İPS EKRANLI TV ÖNERİ (NEXT)

herıld

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
11-12 bin
Marka Model Bilgisi
NEXT
Merhaba İPS TV almaya niyetliyim Next YE-55GFSG7-4K 55" model tv nin özellikleri neler çok anlamıyorum ama chip on film olsun srgb ntsc oranı olsun hoparlörünün kalitesi olsun neler? bir tv den beklenen özellikleri ne kadar karşılıyor eksikleri varmı google android lisansının durumu nedir? Next YE-58020GFSG5 58" modelini incelemişsiniz lisansı L1 falandı, ama bunun incelemesini bulamadım. Mesela garantisininde 2 yıl olduğunu gördüm genelde 3 yıl veriliyor sanıyorum. Vestel 55u9500 tvnin hoparlörlerini beğenmiştim onun 20w mış bunun 16w yazıyor ayrıca vestelde dts filan yazıyor. tüm özellikleriyle almaya değer mi sizinde tavsiyelerinizle ve fikrimle karar vereceğim.

Birde ips ekran tv önerileriniz var mı? Arçelik marka tvlerde aklımda var servis ağının genişliği açısından Next in servisinin genişliğini ve kalitesini bilmiyorum pek.
Not: Bütçeden emin değilim değmeyen birşeyi ucuzda olsa almak istemem açıkçası erteleyebilirim, üzerine düşünebileceğim bir nokta. Şimdilik 11 bin civarında düşünüyorum.

ozgurguclu

Meraklı
Yeni Üye
Onvo 55f950 bakarken bende bu TV yi gördüm şimdi kafam hepten karıştı. Varmı fikri olan.

herıld

Yeni Üye
Yeni Üye
Onvo 55f950 bakarken bende bu TV yi gördüm şimdi kafam hepten karıştı. Varmı fikri olan.
Panel bilgileri yok ama tek takdir ettiğim şey en azından ips olarak satıyorlar helal olsun bugün böyle belirgin özellik belirten yok orası çok önemli. Birde yanlış bilmiyorsam garanti 2 yıl ve kurulum ücretli, bunlar bir fikir veriyor ama rahatsız olduğum müşteri problemlerine karşı sanki fazla ilgisizler, bu rahatsız etti.

Mesut

Meraklı
Yeni Üye
Panel bilgileri yok ama tek takdir ettiğim şey en azından ips olarak satıyorlar helal olsun bugün böyle belirgin özellik belirten yok orası çok önemli. Birde yanlış bilmiyorsam garanti 2 yıl ve kurulum ücretli, bunlar bir fikir veriyor ama rahatsız olduğum müşteri problemlerine karşı sanki fazla ilgisizler, bu rahatsız etti.
Yanılgıya düşmenizi istemem.Fotoğrafı NEXT in kendi sayfasından aldım.IPS panellerde 4000:1 gibi yüksek bir kontrast oranı oluyor mu ustalarım daha iyi bilecektir.Ben şüpheye düştüm açıkcası.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20231118-100323~2.png
    Screenshot_20231118-100323~2.png
    269.1 KB · Görüntüleme: 10

Cinmax

Yeni Üye
Yeni Üye
Bende bununla 50F950 arasında kalmıştım. İndirime girince 50F950 aldım ama keşke almasaydım. Yan açı sorunu olduğu söyleniyordu ama Bu kadar çok olduğunu düşünmemiştim. TV açısına çapraz bile baksanız görüntüde solma yapıyor. Ayrıca özellikle yeşil renklerde titreme oluyor. Android performansı olarak iyi ama görüntü olarak beğenmedim. HDMI 2.1 destekliyor galiba. Fakat kullanmak için giriş ayarlarından HDMI edid sürümünü edid 2.1 olarak seçmek lazım. Ben böyle seçince 4K 60Hz görüntü verdi. Ayar yapmadan önce 30Hz görüntü veriyordu. AIDA64 ise 1080p gösteriyor çözünürlüğü. ADB hata ayıklama ile baktım orada da fiziksel çözünürlük 1080p oluyor maksimum. 2160p çözünürlük girmeyi denedim olmadı. Androidi en fazla 1080p destekliyor olabilir. TRT 4K çalıyor ama. Birde air mouse yok. Sadece mikrofon var kumanda da. Android de air mouse olmaz diyenler var ama bazı androidli markalarda var air mouse desteği. Daha önce kullandığım IPS TV renkleri daha iyi, canlı ve gerçekçi veriyordu. Hem de edge led olmasına rağmen. Varsayılan renk ayarlarını hiç değiştirmeden bile iyi görüntülüyordu. Bunda o kadar renk ayarı yapsam da istediğim ayarlar olmuyor. E-ticaret sitelerindeki yorumlara da dikkat edin ben düşük puan verdiğim için yorumum yayınlanmadı. Bu yüzden F950 düşünenler önce mağazada bulabilirseniz görüntüyü görün ona göre karar verin.

Paneli iyiyse IPS tercih etmek daha iyi olacaktır. Görüntüler daha iyi oluyor. Ucuz ürünlerde bile IPS daha iyi görüntü veriyor. TV'lerde ayrıntılı bilgi bulmak zor. Next ile iletişime geçip bilgi almak gerek. Belki ayrıntılı bilgi verirler. RAM, işlemci, android lisansı ve panel bilgilerini öğrenip ona göre tercih edilebilir. Ancak bilinen markaların daha iyi görüntü verdiği de ortada. Bu yüzden imkan varsa kalitesi bilinen ürünlerden alınmalı.

ozgurguclu

Meraklı
Yeni Üye
IPS olarak yazdığı için dikkarimi çekmişti benimde. Ama sistem bilgisine ulaşamadım ram rom işlemci vs vs. O yüzden bir soru işareti vardı. Garanti minimum 2 dir o kesin. Kurulum ücretliyse orda tamamen fiyat performansa kurulum ücreti de eklenince halen FP olurmu. Ama son karar bu olmayacak gibi duruyor benim için.

ozgurguclu

Meraklı
Yeni Üye
Yazdıklarınıza yukarıdan aşağıya cevap vermeye çalışayım.
Bende bununla 50F950 arasında kalmıştım.
Ben ilk 50f950 ye karar vermiştim ama sonradan yan açı konusunda bi üstü 55f950 daha iyi olunca onu almaya niyetlendim ki zam gelince bu seferde acaba bu next in bu modeli alınırmı diye araştırmaya girmiştim.

İndirime girince 50F950 aldım ama keşke almasaydım. Yan açı sorunu olduğu söyleniyordu ama Bu kadar çok olduğunu düşünmemiştim. TV açısına çapraz bile baksanız görüntüde solma yapıyor. Ayrıca özellikle yeşil renklerde titreme oluyor.
İndirimleri takip ettim alacaktım ki görmeden almayayım derken zaman uzadı gitti anca geçen hafta görebildim iyi de etmişim almadığıma bana da biraz yan açı problem gibi geldi. Benim yer aslında kurtarıyor gibiydi ama sonradan ev oda vs değişikliği olursa diye gaz geçtim. Size hayırlısı olsun diyorum. Keşke görüp alsaydınız ama iş işten geçmiş artık. Benimde başıma gelebilirdi büyük ihtimalle.

Android performansı olarak iyi ama görüntü olarak beğenmedim. HDMI 2.1 destekliyor galiba. Fakat kullanmak için giriş ayarlarından HDMI edid sürümünü edid 2.1 olarak seçmek lazım. Ben böyle seçince 4K 60Hz görüntü verdi. Ayar yapmadan önce 30Hz görüntü veriyordu. AIDA64 ise 1080p gösteriyor çözünürlüğü. ADB hata ayıklama ile baktım orada da fiziksel çözünürlük 1080p oluyor maksimum. 2160p çözünürlük girmeyi denedim olmadı. Androidi en fazla 1080p destekliyor olabilir. TRT 4K çalıyor ama.
Bunlara artık alırsam bakarım.

Birde air mouse yok. Sadece mikrofon var kumanda da. Android de air mouse olmaz diyenler var ama bazı androidli markalarda var air mouse desteği.
Genelde webos modellerde var bende Android modellerde görmedim belki ekonomik modellere baktığım için görmemiş olabilirim. Ama olsa fena olmaz her android de. Çünkü ben androidciyim :) ama yoksada yapacak bişey yok zamanında piranhanın mini klavye mause setini almıştım onu kullanırım gerekirse.

Daha önce kullandığım IPS TV renkleri daha iyi, canlı ve gerçekçi veriyordu. Hem de edge led olmasına rağmen. Varsayılan renk ayarlarını hiç değiştirmeden bile iyi görüntülüyordu. Bunda o kadar renk ayarı yapsam da istediğim ayarlar olmuyor.
IPS in farkı diyelim o zaman ona yada 50de kullanılan panel ile 55de kullanılan panel farklıymış belki 55 de o sorun yoktur.

E-ticaret sitelerindeki yorumlara da dikkat edin ben düşük puan verdiğim için yorumum yayınlanmadı. Bu yüzden F950 düşünenler önce mağazada bulabilirseniz görüntüyü görün ona göre karar verin.
2023 başında üretim başlanmış ve şuan belirli yerlere var o yüzden görmek zor gibi ve ansızın indirimde görüp alan da çoktur sanırım.

Paneli iyiyse IPS tercih etmek daha iyi olacaktır. Görüntüler daha iyi oluyor. Ucuz ürünlerde bile IPS daha iyi görüntü veriyor. TV'lerde ayrıntılı bilgi bulmak zor. Next ile iletişime geçip bilgi almak gerek. Belki ayrıntılı bilgi verirler. RAM, işlemci, android lisansı ve panel bilgilerini öğrenip ona göre tercih edilebilir. Ancak bilinen markaların daha iyi görüntü verdiği de ortada. Bu yüzden imkan varsa kalitesi bilinen ürünlerden alınmalı.
Evet panel iyiyse daha iyi olur IPS ama Adem abiden aldığım bilgiye göre kumanda bazen tepki vermiyormuş ve 55f950 serisi daha iyi dedi. Fikrim değişmişti maa yine 55f950 ye karar verdim gibi. Firmaya ulaşsakta olumlu dönüş yaparmı bilmem ki bilmemiz gereken bilgileri açık açık paylaşması gerekli ram rom vs gibi sonuçta ARGE bilgilerini istemiyoruz.