Ölçü işi biraz kişiye göre değişiyor, benim yaptığım tarif 1 kişiye çok geldi, 1,5 hatta 2 kişilik diyebiliriz.
Malzeme olarak elimde patates, kabak ve biber vardı. Patatesler yumruktan daha küçük ve nemli ortamda durduğu için kabukları yeşillenmeye başlamıştı bu yüzden kabuklarını biraz kalın soydum. Yeşil kabaklar ise orta-küçük boy denecek cinstendi. 7 tane patates, 2 kabak, 2-3 tane de biber kullandım.
(fotoğraflara tıklayarak büyük halini görebilirsiniz)

1- Tüm malzemeleri yıkayıp doğradım.

2- Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim.

3- Malzemeleri fırın tepsisine döktüm ve üstüne baharatlar ekledim (tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kekik)

4- Bir küçük kahve fincanı zeytinyağı ekleyip karıştırdım. (yaklaşık yarım çay bardağı) sonra da bir parmak kadar su ekledim tepsiye.

5- Tepsinin üstünü de yağlı kağıt ile kapatarak 20-25 dakika böyle pişirdim. (çatalla patatesleri kontrol ederek)

6- Patatesler yumuşayıp yemek pişince üstünü açtım ve tepsiyi en üst rafa alarak 5 dakika kızarttım.

7- Son olarak yemeği tabağa alıp, üstüne sarımsaklı yoğurt döktüm. Süs olsun diye de bir tutam kırmızı pul biber.
İşte bu kadar.
Malzeme olarak elimde patates, kabak ve biber vardı. Patatesler yumruktan daha küçük ve nemli ortamda durduğu için kabukları yeşillenmeye başlamıştı bu yüzden kabuklarını biraz kalın soydum. Yeşil kabaklar ise orta-küçük boy denecek cinstendi. 7 tane patates, 2 kabak, 2-3 tane de biber kullandım.
(fotoğraflara tıklayarak büyük halini görebilirsiniz)

1- Tüm malzemeleri yıkayıp doğradım.

2- Fırın tepsisine yağlı kağıt serdim.

3- Malzemeleri fırın tepsisine döktüm ve üstüne baharatlar ekledim (tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kekik)

4- Bir küçük kahve fincanı zeytinyağı ekleyip karıştırdım. (yaklaşık yarım çay bardağı) sonra da bir parmak kadar su ekledim tepsiye.

5- Tepsinin üstünü de yağlı kağıt ile kapatarak 20-25 dakika böyle pişirdim. (çatalla patatesleri kontrol ederek)

6- Patatesler yumuşayıp yemek pişince üstünü açtım ve tepsiyi en üst rafa alarak 5 dakika kızarttım.

7- Son olarak yemeği tabağa alıp, üstüne sarımsaklı yoğurt döktüm. Süs olsun diye de bir tutam kırmızı pul biber.