Bünyeden bünyeye değişiyor muhtemelen. Ben senelerdir düzenli crebros kullanıyorum, ondan önce de piyasadan kaldırılana kadar xyzal kullandım. Senelerdir dediğim; 20 seneye yakın egzama ve bahar/toz/polen/sıcaklık değişimi alerjisi yaşıyorum. Henüz bir bağışıklık görmedim. Uyku gibi yan etkiler 2 haftadan sonra geçiyor ancak etkisine bir bağışıklık geliştirmiyorum. Sadece sıcaklık değişimi için ekstra olarak krem, fazla kuru ortamlar için pomad, alerjim olan yiyecekleri fazla yediğimde de kızarıklar için kortizonlu pomad ile destekliyorum.Sana geçmediğinin canlı kanıtı olabilirim
Uzun süreli kullanımda da üstüne bir de etken maddesine bağışıklık kazanıyorsun. Kazancın düşüyor. Başka ilaca geçmek zorunda kalıyorsun.
Antihistaminlere bağışıklık geliştirmek ise şu nedenle zor; antihistaminler, histaminlerin tutunduğu reseptörlere histaminlerden önce tutunarak bunları bloke eder. Bu nedenle antihistaminlerin bağışıklık sistemi ile bir bağlantısı yok, ne ilaç bağışıklık sistemini etkiler, ne de bağışıklık sistemi ilacı etkiler. Histaminler ilgili reseptörlere tutunmadan önce yani alerji tetiklenmeden önce antihistaminler alındığında tam etki yapar, alerji bir kere tetiklenince antihistaminler önce kaşıntıyı giderir ancak histaminlerin reseptörlerden temizlenmesi zaman alır. Bu nedenle uzun süreli kullanım veriyorlar.
Bunu da ben değil, bilim söylüyor