Neler yeni

Satın Alma Önerisi 65 inch TV önerisi

erencakir

Yeni Üye
Yeni Üye
Bütçe
35000
Marka Model Bilgisi
Hepsi
Merhabalar ,

Öncelikle bir süredir TV araştırmalarımda bu formu kullandım ve gerek bu posta gerek diğer postlara verdiğiniz cevaplar için sizlere çok teşekkür ederim. Bu forum benim için iyi bir kaynak :)

Konuya gelicek olursak aynı başlıkda bir çok konu var ama herkesi ihtiyacı farklı ve ona göre cevaplar şekilleniyor o yüzden bu konuyu açma gereği duydum .

65 inch - max 35K civarına bir TV almak istiyorum .
Şu anki indirim ve piyasayla TCL 65c645 veya 65c745 güzel gözüküyor ancak pek oyun oynamıyorum ve temel amacım film dizi izlemek. Teknik servis sorunlarını gördükten , youtube ve forum yorumlarınlarını okudukdan sonra TCL teknik servisi olayı beni farklı alternatifler aramaya itti , bu durumda vestel 65q9900 veya 65qa9700 olabilir diye düşünüyorum. Fiyatının hakkını veren ihtiyaçlarımı karşılayan herhangibir markayı önerebilirsiniz .

Not : Panel vb konuları forum sayesinde öğrensemde pek bilgili sayılmam lütfen tavsiyelerinizde neden tavsiye ettiğinizi de belirtin :)
Hepinize tekrardan teşekkürler !.

Son düzenleme:

Murat ALA

Moderator
Moderator
Kullanım senaryonuza C745 fazla gelir. C645 bence alınası en mantıklı teelvizyon. Tabii destek işlerini görmezden gelirsek. Bu da işin içine girince TCL biraz kafa kurcalar. Vestel 65Q9900 alıp yanına da güzel bir Android Box koymak en mantıklı seçenek gibi duruyor.

erencakir

Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanım senaryonuza C745 fazla gelir. C645 bence alınası en mantıklı teelvizyon. Tabii destek işlerini görmezden gelirsek. Bu da işin içine girince TCL biraz kafa kurcalar. Vestel 65Q9900 alıp yanına da güzel bir Android Box koymak en mantıklı seçenek gibi duruyor.
Merhabalar ,

Hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
Tv box halihazırda kullanıyorum farklı bir marka öneriniz varsa ona da bakabilirim illa vestel tcl veya qled olcak diye bir şartım yok .

ArGoDa

Meraklı
Meraklı
Tam tersi 745 serisinde 1000nit parlaklık ve Full array local dimming ile birlikte film dizi izlemek gerçekten keyif verir, son 1 ayın en düşük rakamı üzerinden konuşursak 5000 tl için 745 i es geçmeyin derim..

erencakir

Yeni Üye
Yeni Üye
Tam tersi 745 serisinde 1000nit parlaklık ve Full array local dimming ile birlikte film dizi izlemek gerçekten keyif verir, son 1 ayın en düşük rakamı üzerinden konuşursak 5000 tl için 745 i es geçmeyin derim..
Merhaba,

Yorumunuz için çok teşekkür ederim .
İndirimleri takip ediyorum dediğiniz gibi es geçilmemesi gerek . Ancak 40k lık bir tv aldığımda teknik destek olmaması veya daha kötüsü olması ama süründürmesi beni biraz endişelendiriyor.
Teknik destek konusundaki sizin yorumlarınız nedir sizce teknik servis çıkarımım fazla mı abartı 😅 Yani o kadar da kötü değil yahu diyebilir misiniz ? 😂

Murat ALA

Moderator
Moderator
Merhabalar ,

Hızlı dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
Tv box halihazırda kullanıyorum farklı bir marka öneriniz varsa ona da bakabilirim illa vestel tcl veya qled olcak diye bir şartım yok .
Önerim geçerli hala başka marka ya da model geçseydi aklımdan onu da söylerdim. Ha bütçenize yakın bir fiyata C745 bulabilirseniz bu kara cuma indirimlerinde felan o da değerlendirilebilir.

ArGoDa

Meraklı
Meraklı

Merhaba,

Yorumunuz için çok teşekkür ederim .
İndirimleri takip ediyorum dediğiniz gibi es geçilmemesi gerek . Ancak 40k lık bir tv aldığımda teknik destek olmaması veya daha kötüsü olması ama süründürmesi beni biraz endişelendiriyor.
Teknik destek konusundaki sizin yorumlarınız nedir sizce teknik servis çıkarımım fazla mı abartı 😅 Yani o kadar da kötü değil yahu diyebilir misiniz ? 😂
Rica ederim, benim tcl tv de sorun çıktı servis geldi resim çekti 2-3 hafta sonrada değişim gerçekleşti. C745 ,f/p tv arayanlar geçerli bir tv. 935 yada 845 kovalayıpta indirimde 745 almak zorunda kalan 5-6 kişi biliyorum hepside çok memnunlar tvlerin den, dün 65inç modelini 32.000 e verdi Amazon..

eymensen

Yeni Üye
Yeni Üye
@Murat ALA
Hocam merhabalar arkadaşlarla hemen hemen aynı bütçeye sahip benzer kafa karışıklıklarındayım;

-65q9900 ve 65C645 görüntü kalitesi açısından ciddi bir fark olur mu?
-İşletim sistemi vs gibi konularda ikisinin kıyaslaması hız durumları nasıldır?
-Ayrıca iptv kullanmak istiyorum android box ile 65q9900 dada kullanabilir miyim?
-Genelde karşıdan dizi, film ve maç izleyeceğim.
-Xbox da kullanacağım haftada 3-4 saati geçmeyecektir o yüzden oyun kısmı çok önemli değil.
-Diğer bir husus ise evlilik durumu önümüzdeki sene ağustos ,eylül aylarında olacak fakat, önceden bütün eşyaları alıp tamamlamak istiyorum, 6-7 aylık süre boyunca tv'nin kurulumunun yapılmaması garanti veya başka bir probleme sebep olabilir mi ?

Murat ALA

Moderator
Moderator
@Murat ALA
Hocam merhabalar arkadaşlarla hemen hemen aynı bütçeye sahip benzer kafa karışıklıklarındayım;

-Ayrıca iptv kullanmak istiyorum android box ile 65q9900 dada kullanabilir miyim?
-Xbox da kullanacağım haftada 3-4 saati geçmeyecektir o yüzden oyun kısmı çok önemli değil.
-Diğer bir husus ise evlilik durumu önümüzdeki sene ağustos ,eylül aylarında olacak fakat, önceden bütün eşyaları alıp tamamlamak istiyorum, 6-7 aylık süre boyunca tv'nin kurulumunun yapılmaması garanti veya başka bir probleme sebep olabilir mi ?
Çeyizlik olayı için hem TCL'den hemde Vestel'den bilgi almak lazım. C645 kağıt üzerinde Q9900'den daha iyi bir televizyondur. Hele XBOX bağlayacaksanız bence daha iyi bir tercih olabilir. IP TV konusunda elinizde Android Box olması iyi gerçi C645 Google Tv olduğu için sorun yaşamazsınız. Gelelim sonuca. İndirimleri kovalayın alabilirseniz C755 olmazsa C645 alabilirsiniz.

erencakir

Yeni Üye
Yeni Üye
@Murat ALA

Merhaba ,

Vestelin kendi mağzasından alırsan TV yi istediğin kadar bekletebiliyorlar ancak yetkili satış yerleri veya vatan vb yerlerde bunu yapamıyorlar TCL de zaten kendi satışı yok yani ne yazık ki bekletme gibi bir durum söz konusu değil. Ben de cuma gününü bekliyorum indirimler için hepsiburada da fiyatlar daha ucuz vestelin kendi satışında 65q9900 28 bin tl internette 20 bin tl.
Bir de vestelde LG panel veya Boe panel kuşlanıyor ancak bu gün bir vatan mağzasına gidip bilgi almak istedim bana "kullanılan LG paneller 2. Kalite LG nin kendi tvlerinde kullanmadığı paneller " olduğu söyledi bu doğru mudur ? Bir de LG tv tavsiye eden hiç olmadı satıcı en iyisi LG dedi ne kadar doğrudur samsungdan daha iyi olduğunu belirtti 😅 Kafam iyice karıştı 😅😂

eymensen

Yeni Üye
Yeni Üye
Çeyizlik olayı için hem TCL'den hemde Vestel'den bilgi almak lazım. C645 kağıt üzerinde Q9900'den daha iyi bir televizyondur. Hele XBOX bağlayacaksanız bence daha iyi bir tercih olabilir. IP TV konusunda elinizde Android Box olması iyi gerçi C645 Google Tv olduğu için sorun yaşamazsınız. Gelelim sonuca. İndirimleri kovalayın alabilirseniz C755 olmazsa C645 alabilirsiniz.
Aşağı yukarı 8k civarı bir fark var aralarında, görüntü ve işletim sistemi olarak göz önüne alırsak bu farkı vermeye değecek midir? Yoksa Q9900 da gayet işimi görecek midir? Serviside göz önüne alabilirsek sevinirim tv 2. senesinde bozulur ve aylarca servis problemi yaşama ihtimalim nedir TCL için?

eymensen

Yeni Üye
Yeni Üye
@Murat ALA hocam son yukarıdaki soruyu cevaplayabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler şimdiden cevabınıza göre nihai kararımı vereceğim.